Gå til sideinnhold
Hjem / Vi er lokalbanken din / Redder julestemningen i Søgne
Lokalbankfondet Julestemning

Redder julestemningen i Søgne

Da handelsstanden i Søgne manglet penger til julelys i gatene, bladde lokalbanken opp.

– Vi er veldig takknemlige. Banken dekket en tredel av kostnaden, sier Gunnar Pedersen, leder i Søgne Handelsforening.

Gjennom Lokalbankfondet vil Søgne og Greipstad Sparebank i år dele ut totalt 2,9 millioner kroner til lag og foreninger. I tillegg sponser banken lokal frivillighet direkte med rundt 600.000 kroner.

Bidraget til julelys i Tangvalls gater var på 100.000 kroner.

– Uten støtten, ville det sett mørkt ut for julestemningen. Bokstavelig talt, sier Pedersen.

Viktig julehandel

Lokalbanken Julestemning 3

For mange av butikkene på Tangvall er julehandelen avgjørende for at driften skal gå i pluss. Men konkurransen om kundene er beinhard.

– Vi merker selvfølgelig handelslekkasjen til Kristiansand. Særlig er kampen mot de store kjedene tøff. Men det blir feil av oss å klage. For det er vår jobb å stoppe lekkasjen, sier Pedersen, og peker på én ting som skiller de lokale butikkene fra konkurrentene noen kilometer lenger øst.

– Samme gode service som vi har i forretningene i Søgne, finner du ikke inne byen eller på nett, sier han.

Nærhet til banken

Handelsforeningen ble etablert i 1998, og har i dag nærmere 50 medlemmer. En stor andel av dem er bedriftskunder hos Søgne og Greipstad Sparebank.

– For mange som driver butikk, er nærheten til lokalbanken veldig viktig. De har sin faste rådgiver som de har et godt personlig forhold til. Det er godt å vite at hjelpen ikke er langt unna, hvis noe skulle dukke opp, sier Pedersen.

Han synes stort sett at innbyggerne er flinke til å støtte opp om det lokale handelstilbudet. Spesielt har tiltaket med å utvide åpningstiden fra klokken 17 til klokken 18 hatt en positiv effekt på omsetningen til flere forretninger.

Lokalbankfondet Julestemning 3

– Begge har alltid drømt om å skape noe. At det ble klesbutikk, er litt tilfeldig.

Gunnar Pedersen

Butikkdrøm

– Dessuten har vi et godt mangfold av butikker. Vi har jo det meste her på Tangvall, sier Pedersen, som selv driver klesbutikken Modus sammen med kona. Ekteparet har også en tilsvarende butikk i Vågsbygd.

– Begge har alltid drømt om å skape noe. At det ble klesbutikk, er litt tilfeldig. Men kona er veldig glad i klær, smiler Pedersen, som jobber som murer på si.

– Det er først og fremst Tangvalldagen og juleaktiviteter som koster penger. Arrangementene er kjempeviktige for medlemmene våre. Men for å kunne gi folk en god opplevelse, er vi helt avhengige av økonomisk drahjelp. Derfor setter vi stor pris på bidragene fra banken, sier Pedersen.

Gi oss tilbakemelding