Gå til sideinnhold
Lokalbanken Hun spiller gjerne ball

Hun spiller gjerne ball med deg

Hun kaller seg håndballmamma. Helga Flodquist Eldhuset (45) kan se tilbake på mange innholdsrike år som trener i Greipstad IL.

Med to aktive døtre, som nå har rukket å bli 15 og 18 år gamle, var det naturlig å engasjere seg i idrettsmiljøet i bygda da hun flyttet hjem med familien for å overta barndomshjemmet i Greipstad.

– Det begynte med barneidrett, og så ballet det bare på seg. Jeg var håndballtrener i ti år. Og mannen var med som trener i fotballen. Vi har holdt det gående på hver vår kant, forteller Helga.

Mat og IT

Du skal lete lenge for å finne noen med tilsvarende yrkeskompetanse som lederen av lokalbankens kundeservice. Helga er nemlig utdannet både kokk og nettverkstekniker.

Hun har arbeidet med reiseliv og IT. Før hun begynte i banken for to år siden, var hun ansatt i Broadnet. IT-bakgrunnen gir Helga en stor fordel i jobben.

Lokalbanken Hun spiller gjerne ball

– Dessuten holder banken liv i mange fritidsaktiviteter gjennom årlige pengebidrag til lag og foreninger.

Helga Flodquist Eldhuset, prosjektleder

Digitale kunder

– Selv om vi skal være en lokalbank, så blir vi mer og mer digitale. Vi har ikke noe behov for å ligge helt i front, men kundene forventer at vi tar i bruk samme teknologi som de andre. Samtidig må vi passe på balansegangen. Vi skal også være et alternativ for de kundene som ikke ønsker å ordne alt på nett, sier Helga.

Teamet hennes, som teller åtte personer, behandler kunder i skranken, på telefon, på e-post og på websiden.

– Fordelen med å være en liten lokalbank, er at vi kjenner kundene våre og tar oss tid til å betjene dem, sier Helga.

Ut på tur

Hun mener at banken spiller en sentral rolle i lokalsamfunnet.

– Vi opplever at vi er veldig viktige for lokale butikker og bedrifter. Dessuten holder banken liv i mange fritidsaktiviteter gjennom årlige pengebidrag til lag og foreninger, sier Helga.

Selv om hun i fjor sluttet som håndballtrener, ligger hun ikke på latsiden.

– I Greipstad har vi mange flotte turområder. Vi er noen stykker som møtes fast et par ganger i uken for å trimme litt, smiler Helga.

Gi oss tilbakemelding