Gå til sideinnhold
Hjem / Vi er lokalbanken din / Hun hjelper deg å lande på beina
Lokalbanken Hun hjelper deg

Hun hjelper deg å lande på beina

– Sånn, ja. Og så ruller du rundt, smiler Christina Byberg Olsen (33), og sørger for at datteren lander på beina.

Selv var hun aldri i tvil om hvor hun skulle lande. Det måtte bli i Søgne. Og samboeren fra Songdalen hadde ingenting imot det.

– Jeg er veldig glad i nærheten til sjøen og til sentrum. Dessuten er Søgne et trygt og godt sted for barna å vokse opp. Og vi har gode tilbud når det gjelder barnehager og skoler, mener Christina, som hver uke er med som trener for de aller yngste i Søgne Turnforening. I tillegg benytter hun seg flittig av de mange turtilbudene som finnes i kommunen.

Begynte som sommervikar

At hun ble ansatt i banken, er litt tilfeldig. Egentlig var det markedsføring hun hadde planlagt å jobbe med.

– Jeg kom rett fra videregående og fikk sommerjobb her som 19-åring. Det var i 2006. Så startet jeg på en bachelorgrad i markedsføring, mens jeg fortsatte å jobbe i banken om sommeren. Da jeg var ferdig med studiene, dukket det opp en ledig stilling. Jeg søkte og fikk den, forteller Christina.

– Folk liker å ha et ansikt, et fysisk menneske å forholde seg til.

Christina Byberg Olsen, kunderådgiver

Lånehjelp

Nå er hun en av sju ansatte som styrer egen portefølje av privatkunder. Mye av arbeidsdagen går med til å hjelpe ulike kunder med lån.

– Når de har kjøpt seg bolig, så tar jeg dem gjennom hele kundeløpet. Enkelte kommer innom banken, mens andre blir ekspedert på telefon eller e-post. De fleste kundene bor i området, og de som ikke gjør det har som oftest en tilknytning til Søgne eller Songdalen, sier Christina.

Nærhet til kundene

Kundekontakten er noe av det hun liker best med jobben i banken. Og møtene med kundene har lært henne at de ansattes lokalkunnskap og bankens fysiske nærhet til kundene betyr mye.

– Folk liker å ha et ansikt, et fysisk menneske å forholde seg til, forteller Christina, som tror mange ikke helt skjønner hvor viktig lokalbanken er.

– Banken er hjertet i bygdene. Lokalsamfunnet hadde ikke vært det samme uten. Tenk bare på alle lag og foreninger. Aktivitetsnivået ville blitt et helt annet uten støtten fra lokalbanken, sier Christina.

Gi oss tilbakemelding