Gå til sideinnhold
Hjem / Vi er lokalbanken din / Hun har full oversikt over bygda
Lokalbanken Hun kjenner bygda

Hun har full oversikt over bygda

Fra toppen av Rannesheia nyter Monika Meland Hallandvik (45) utsikten over bygda hun er så glad i.

– Jeg en ekte søgnepatriot, røper Monika.

Hun er født og oppvokst i Søgne. Da hun fant seg en mann som også var herfra, var det aldri noen tvil om hvor Monika skulle slå seg ned. Familien på fem bor i Hummervika.

– Det jeg liker best med Søgne er at vi har så mange ildsjeler som bruker fritiden på å gjøre dette til et bra sted å bo. Da er det ekstra stas å kunne jobbe for en arbeidsgiver som også bidrar med mye til lokale lag og foreninger, mener Monika.

Hjerte for de små

Hun er én av tre rådgivere i banken som arbeider mot bedriftsmarkedet.

– Mye av motivasjonen min drives av å kunne være en støttespiller for bedriftene, spesielt de som er i oppstartsfasen. Jeg har hjertet mitt der, slår Monika fast.

Før hun begynte i Søgne og Greipstad Sparebank for 19 år siden, drev hun selv skobutikk på Tangvall. Da fikk hun kjenne på lokalbankens betydning for små virksomheter.

Lokalbankfondet Hun kjenner bygda

– Mye av motivasjonen min drives av å kunne være en støttespiller for bedriftene, spesielt de som er i oppstartsfasen. Jeg har hjertet mitt der.

Monika Meland Hallandvik, bedriftsrådgiver

Lytter til drømmer

– Banken er ofte det første stedet gründerne oppsøker når de skal starte opp, ettersom de trenger en bankkonto for å kunne starte et aksjeselskap. Men vi hjelper gjerne til med andre ting også, som å ordne finansiering, tegne forsikringer og skaffe leasing, forteller Monika.

Hun synes det er gøy å høre etablerere fortelle om drømmene sine, og beundrer alle de som driver egen forretning. Samtidig hører det til jobben hennes å dra kundene gjennom noen risikobilder.

– Oppstartsfasen krever tid og krefter. Det hender at jeg spør om det virkelig er dette kunden ønsker. Det er ikke alltid inntektene strømmer inn helt som forventet. Det kan gi press på privatøkonomien. Selv om vi som bank skal hjelpe folk å realisere drømmer, er det viktig å være ærlig og belyse ting med driften som kan være utfordrende, sier Monika, som snart håper å være ferdig med en bacherlorgrad i ledelse. Etterutdannelsen er tilrettelagt av banken.

Kort vei til kundene

At hun og de fleste kollegene bor i Søgne eller Songdalen, gir banken et konkurransefortrinn, tror Monika.

– Vi kjenner lokalsamfunnet, og mange av kundene kjenner oss. I Søgne og Greipstad Sparebank er det veldig kort vei fra kunde til rådgiver, påpeker 45-åringen, som ikke bare klatrer på fritiden.

– Som familie er vi med på masse. De siste årene har det gått i fotball, dansing, speideren og seiling. Dessuten er vi aktive i skiklubben, der banken for øvrig har bidratt med ny løypemaskin, sier patrioten fra Søgne.

Gi oss tilbakemelding