Gå til sideinnhold
Hjem / Svindel / Svindlere utgir seg for å være fra Microsoft – igjen

Svindlere utgir seg for å være fra Microsoft – igjen

Nei, det er ikke Microsoft som ringer og vil hjelpe deg med virus på PCen. – Legg på med en gang, råder Microsoft Norge!

Det er en kjent svindelmetode at noen ringer opp folk og utgir seg for å være fra Microsoft. Nå er svindlerne «på’n igjen».

Microsoft vil aldri ringe deg opp, uten at du selv har tatt kontakt med supportavdelingen. Om noen likevel ringer og sier de er fra Microsoft, bør du legge på.

  • Microsoft vil aldri ringe opp kunder på den måten, så om noen sier de er fra Microsoft vil det alltid være et svindelforsøk. Det eneste unntaket er om du selv har tatt kontakt med supportavdelingen til Microsoft.
  • Svindlerene (som utgir seg for å ringe fra Microsoft) sier vanligvis at de ser at din maskin sender unormal trafikk til dem, derfor er det sannsynlig at den er infisert. Men Microsoft overvåker ikke kundenes maskiner og har derfor ikke mulighet til å vite om en kunde er infisert av virus.
  • De ringer helt tilfeldig, derfor kommer de til folk som bare har Mac, eller ikke datamaskin i det hele tatt. Om man blir ringt opp er det ikke noe å bekymre seg for, så lenge man legger på.
  • Om du har betalt for tjenester som bare er juks, kontakt banken for å se om det er mulig å stoppe transaksjonen.

Gi oss tilbakemelding