Gå til sideinnhold
Hjem / Nyheter / VIA FERRATAEN til Søgne-skiltet, et magisk og spennende klatreeventyr!
Innlegg Via Ferrata gruppebilde

VIA FERRATAEN til Søgne-skiltet, et magisk og spennende klatreeventyr!

Vi er en vennegjeng som ønsket å lage en hyggelig opplevelse i sammen med våre barn, og hva er mer spennende enn å utforske hva nærområdet har å tilby?

Søndag 2. mai, ble vi guidet av Espen Aksnes i Søgne Klatreklubb, og han gjorde klatreturen trygg og god for alle deltakere. Dette var både gøy og spennende, både for store og små!

Søgne Klatreklubb

Søgne Klatreklubb ble etablert i 2015 og har i dag ca. 70 medlemmer. Klubben har fokus på å skape gode klatreopplevelser som gir glede, utfordringer og samhold, men alltid med sikkerhet i fokus, sier klatreklubbens leder Roar Borøy.

Til vanlig er klatreklubbens medlemmer en veldig aktiv gjeng, men vi er selvsagt også preget av Koronaen forteller Roar. Tross utfordringer arbeides det med et nytt klatrefelt på Oftenes, så vi ligger ikke på latsiden. Men som mange andre, håper vi på normal aktivitet fra høsten av. Da vil dere forresten å se klatreklubbens medlemmer i ny bekledning, sier Roar. Han sender en stor takk til Søgne og Greipstad Sparebank for økonomisk støtte til innkjøp av nye vann- og vindtette klatreklær.

Hver søndag kl. 13.00 arrangerer Søgne Klatreklubb guidet tur i Via Ferrataen. Påmelding må gjøres innen kl. 13.00 dagen i forveien.

Innlegg Via Ferrata klatring

VIA FERRATAEN

I 2018, med god økonomisk støtte fra Søgne og Greipstad Sparebank, ble Via Ferrataen åpnet. Søgne Klatreklubb var primus motor for prosjektet, og hadde i lang tid arbeidet for at dette skulle bli en realitet.

Via Ferrata går ut på at et fjell utstyres med faste sikringsmidler som stålwire, bøyler, stiger og broer. Dette benyttes så for å klatre fjellet på en mest mulig sikker og forutsigbar måte, uten at man behøver å besitte betydelige klatreferdigheter eller klatrekunnskap.

Via Ferrataen i Søgne ligger bare 150 meter nord for E39 på Tangvall. Er du i tvil, se etter Søgne-skiltet på toppen av Randsheia.

Tusen takk!

Dette var en fantastisk opplevelse, sier en av deltakerne, Brede Apland. Ikke bare var det gøy og spennende for våre barn, men det var også godt å kjenne på egen mestring.

På vegne av vennegjengen vil jeg rette en stor takk til Søgne Klatreklubb for dette unike tilbudet. Jeg må likevel fremheve vår eminente guide, Espen Aksnes for en trygg opplevelse.

Gi oss tilbakemelding