Gå til sideinnhold
Hjem / Nyheter / Sparing gir deg økt frihet og trygghet
sgs-rådgivning-4

Sparing gir deg økt frihet og trygghet

Livets ulike faser krever ulike former for sparing. Vi hjelper deg med å finne de riktige produktene. For deg. Akkurat nå.

– Om du er barn eller voksen, om du studerer, jobber eller er pensjonist, om du tjener mye eller lite, så bør du spare i en eller annen form.

Vi tilbyr sparing til kunder i alle aldre. Faktisk kan du starte boligsparing for barnet ditt helt ned i tre måneders alder.

– BOLIGSPAR HAR bankens høyeste innskuddsrente – for tiden 4,85 prosent. Selv om pengene låses til boligkjøp, oppgradering av bolig eller nedbetaling av boliglån, er dette den desidert mest gunstige sparemåten for alle mellom 3 måneder og 34 år – ved siden av BSU, selvfølgelig, sier Andreas.

Med BSU, Boligsparing for ungdom, får du samme gunstige renten – pluss et skattedrag.

– Spesielt hvis du har egen inntekt, er det dumt ikke å benytte seg av BSU. Du kan spare inntil 27.500 kroner hvert år og trekke av 10 prosent av innbetalt sparebeløp på skatten, sier Andreas.

DU KAN SPARE i BSU fra du er 13 år til og med det året du fyller 33 år. Totalt sparebeløp er 300.000 kroner.

– Tilsvarende maksbeløp gjelder for Boligspar. Det betyr at du frem til fylte 34 år kan spare opptil 55.000 kroner hvert år. Totalt kan du altså spare 600.000 kroner, som kan være avgjørende den dagen skal kjøpe bolig for første gang og trenger egenkapital for å få finansiering i banken, sier Andreas.

Andreas er del av et team av faglig skolerte rådgivere i banken som alle har lang erfaring med å identifisere de beste spareløsningene for hver enkelt kunde.

– VI HAR MANGE rådgivere som kan skreddersy løsninger for deg som er tilpasset din økonomi. Målet vårt er å gi en opplevelse av nærhet og god kundebehandling i alle våre kanaler, sier leder for personmarkedet i banken, Sigrun Aasen.

sgs-rådgivning-2

Sparingen tar ikke slutt når du har passert 33 år eller har fylt opp BSU- og Boligspar-kontoene. Vi tilbyr en rekke spareprodukter som ikke er låst til boligkjøp.

– Sparing gir deg økt frihet og trygghet. Vi anbefaler derfor alle å tegne en fast spareavtale – uansett alder, sier Andreas.

GJENNOM NORNE tilbyr Søgne og Greipstad Sparebank sparing i ulike typer fond.

– Du kan velge mellom aksjefond, rentefond og kombinasjonsfond – alt etter hvilken risikoprofil du ønsker. Stikkordet for alle som sparer i fond er langsiktighet. Markedet kan svinge fra måned til måned og år til år, men over tid er det liten tvil om at fondssparing slår innskuddsrenten i banken, sier Andreas.

Han trekker også frem Norne-appen, som ble lansert rett før jul. På den kan du følge porteføljen din og gjøre endringer om du ønsker det.

– Du har også tilgang til fondene gjennom nettbanken hos oss, sier Andreas.

NORNE ER EID av en gruppe sparebanker. Administrerende banksjef i Søgne og Greipstad Sparebank Vidar Skaaland sitter i styret.

Når spareplanen legges, er det viktig å vurdere hvor mye penger som til enhver tid bør være på brukskontoen.

– Du bør ha litt ekstra på konto, slik at du kan betale uforutsette utgifter. Generelt pleier vi å råde kundene til å ha minimum halvannen månedslønn på en bufferkonto. Det er jo greit å slippe å låne penger eller selge aksjefond hvis du plutselig trenger en ny vaskemaskin, sier Andreas.

ØVRIGE INNSKUDD settes gjerne på høyrentekonto.

– Hos oss kalles denne kontoen Frispar, og renten ligger mellom 1,75 og 2,15 prosent – avhengig beløpet du har på konto. Det viktigste forskjellen fra brukskontoen er, ved siden av renten, at du ikke kan betale regninger direkte fra Frispar-kontoen, sier Andreas.

– Ta kontakt! Kom innom for en prat så går vi igjennom din økonomi og legger en spareplan sammen, sier Andreas som gleder seg til en prat med deg!

Gi oss tilbakemelding