Gå til sideinnhold
Hjem / Nyheter / Lokalt fokus er viktig både for Exbo og for banken
Exbo logo

Lokalt fokus er viktig både for Exbo og for banken

Hører sammen

Med slagordet «Vi kan Sørlandet», har Exbo vokst til å bli landsdelens fjerde største eiendomsformidler. Meglerfirmaet har kontorer fra Arendal i øst til Lyngdal vest – og er markedsleder i Mandal, Lillesand og på Hovden.

For drøye to år siden kom Søgne og Greipstad Sparebank og Lillesand Sparebank inn på eiersiden i Exbo Holding AS med en andel på 30 prosent hver. Da falt nye brikker på plass.

– Bank og eiendomsmegling hører sammen. De fleste som kjøper bolig, trenger finansiering. Sammen gir vi kundene et totaltilbud som er svært verdifullt, sier Heidi Gabrielsen, som er daglig leder og en av tre gründere i Exbo.

Banksjef Vidar Skaaland og daglig leder av Exbo Heidi Gabrielsen

Exbo-kontor i banken

For Søgne og Greipstad Sparebank var det befriende endelig å få en partner på eiendomsmegling.

– Vi kunne ikke fortsette som før. Hver gang kundene ba oss om å anbefale en megler, sendte vi dem i praksis rett i fanget til en konkurrerende bank. For det er jo slik at bak de fleste meglerfirmaene står det en bank, sier banksjef Vidar Skaaland.

Nå blir bankkundene i stedet henvist til direkte Exbo når de skal selge bolig. Og de trenger ikke en gang å forlate banklokalene for å treffe med megleren. Exbo-kontoret på Tangvall er nemlig lokalisert inne i banken.

– Vi ser at samarbeidet virker. Våre kunder bruker Exbo i større grad enn andre eiendomsmeglere, og vice versa, sier Skaaland.

Lokalt fokus

Søgne og Greipstad Sparebank er i hovedsak en lokalbank for alle med tilknytning til Søgne og Songdalen. Samtidig legger ikke Skaaland skjul på at bankmarkedet er i endring.

– Vi ser at vi kan dra nytte av Exbos gode posisjon både i Kristiansand og på Hovden, sier han.

Exbo og de to samarbeidsbankene har mye til felles. Ikke minst deler de det lokale fokuset.

– Vi har nokså lik kultur og passer godt sammen. Exbo er et lokalt firma som har små kontorer der folk bor. Vi kjenner derfor Sørlandet veldig godt. I tillegg er vi gode på digital markedsføring, og sørger for at de som selger får eksponert boligen sin på best mulig måte, sier Exbo-sjef Heidi Gabrielsen.

Gi oss tilbakemelding