Gå til sideinnhold
Hjem / Nyheter / Lokalbankfondet / Milliondryss til lag og foreninger
Naturvernforbundet i Søgne fikk penger fra Lokalbankfondet til strandrydding og aktivitetsdag.

Milliondryss til lag og foreninger

Lokalbankfondet – Søknadsfrist 28. februar

– Pengestøtten fra Lokalbankfondet betyr veldig mye, sier «ruslesjef» Allan Laursen.

Hver onsdag møtes de for å gå på tur. De kaller seg Greipstad Ruslegruppe, og har holdt det gående – bokstavelig talt – i over 20 år. De aller fleste deltakerne er pensjonister. Eldstemann fylte nettopp 90 år.

– Vi veksler litt på hvor vi går. Noen ganger blir det Søgne, andre ganger Greipstad. Av og til leier vi buss og drar til Kristiansand for å rusle en tur i Baneheia eller på Odderøya, forteller Allan Laursen, som er leder av Greipstad Ruslegruppe.

De glade turentusiastene mottok i fjor 15.000 kroner i aktivitetsstøtte fra Lokalbankfondet. Pengene går hovedsakelig til leie av buss og sosiale aktiviteter.

Det sosiale er viktigst når Greipstad Ruslegruppe er på tur.
Det sosiale er viktigst når Greipstad Ruslegruppe er på tur.

Må holde tempoet

– Det er viktig å bevege seg. Vi går alltid minimum fire kilometer, og det skjer i et passelig tempo. For alle skal kunne være med. Hvis noen skulle glemme seg og gå for fort, og det skjer stadig vekk, får de klar beskjed om roe ned, sier Laursen, som likevel understreker at det sosiale betyr mest.

– Går vi en tur i skogen, tenner vi ofte pølsebål. Drar vi til Kristiansand, kombinerer vi gjerne turen med en middag. Og så har vi julebord og rekefest én gang i året, sier Laursen.

Pengestøtten fra Lokalbankfondet betyr veldig mye – Allan Laursen, «ruslesjef»

Søknadsfrist 28. februar

Hvert år gir Søgne og Greipstad Sparebank en andel av overskuddet tilbake til lokale lag og foreninger. Tildelingen skjer gjennom Lokalbankfondet.

Bankens styre beslutter hvem som får penger. Støtten er forbeholdt samfunnsnyttige tiltak som er forankret i bankens visjon om å skape glede og verdier.

Fristen for å søke om støtte fra Lokalbankfondet er i år 28. februar.

Milliondryss

I fjor delte Lokalbankfondet ut 389.000 kroner i aktivitetsstøtte, 2.614.500 kroner i prosjektstøtte, 130.000 kroner til faste arrangementer som Sturlaprisen, sjekteracet og bankens julekalender og 15.000 kroner til diverse andre ting.

Til sammen mottok lokale lag og foreninger 3.148.500 kroner fra Lokalbankfondet i 2019. Aktivitetsstøtten ble fordelt på 121 lag og foreninger.

Naturvernforbundet i Søgne fikk penger fra Lokalbankfondet til strandrydding og aktivitetsdag.

Naturvernforbundet i Søgne var en av totalt 89 lag og foreninger som fikk prosjektstøtte.

Uten de 15.000 kronene fra banken, ville det verken blitt strandryddedag på Åros-strendene eller aktivitetsdag med fokus på miljø og dyre- og planteliv. På begge arrangementer var innvandrerfamilier spesielt invitert til å delta.

– For organisasjoner med svært begrenset økonomi, som oss, er bankens bidrag utrolig viktig, sier Einar Skarpeid, som er kasserer i Naturvernforbundet i Søgne.

Han anslår at rundt 40 frivillige plukket nærmere 15 store plastposer med søppel på strandryddedagen.

Håndballtur

Støtten fra Lokalbankfondet gjorde at håndballgruppa for utviklingshemmede i Greipstad Idrettslag kunne dra på landsturnering i Stjørdal.
Støtten fra Lokalbankfondet gjorde at håndballgruppa for utviklingshemmede i Greipstad Idrettslag kunne dra på landsturnering i Stjørdal.

Også håndballgruppa for utviklingshemmede i Greipstad Idrettslag ble tildelt 15.000 kroner i prosjektstøtte i fjor. Pengene fra Lokalbankfondet gjorde det mulig å reise til landsturneringen i Stjørdal.

– For spillerne var dette årets begivenhet. Vi stilte med to lag, ett for de yngste på 10-16 år og ett for de eldste mellom 17 og 30 år, forteller Berit Hagen, som er trener for tilrettelagt håndball i Greipstad Idrettslag.

Landsturneringen er Norges største arrangement for håndball- og fotballspillere som trenger tilrettelagt aktivitet. Landsturneringen er på forskjellige steder i Norge hvert år.

Søk midler fra Lokalbankfondet

Har ditt lag eller din forening prosjekter som dere drømmer om å realisere? Eller trenger dere støtte til å drifte aktiviteter? Kanskje kan Lokalbankfondet hjelpe dere på vei.

Gi oss tilbakemelding