Gå til sideinnhold
Hjem / Nyheter / Gleder seg til å danse julen inn igjen
Hiphop

Gleder seg til å danse julen inn igjen

Fulle av entusiasme øver dansere i alle aldre til årets juleshow. I fjor var det ikke en ledig billett å oppdrive i Lundehallen.

– Forestillingen er årets desiderte høydepunkt, slår Sander Lieng fast.

Lederen i Søgne Danseklubb forbereder nå alle praktiske detaljer rundt julearrangementet sammen med resten av styret og kona Pia Kristine Lieng – som er klubbens ubestridte primus motor.

Leder i Søgne Danseklubb Sander Lieng
Leder i Søgne Danseklubb Sander Lieng

DET ER MYE som skal på plass. Kostnadene er også betydelige.

– Vi slipper å betale for lån av hallen. Men leie av lys- og lydanlegg er dyrt. Heldigvis har vi også i år fått penger fra Søgne og Greipstad Sparebanks lokalbankfond. Uten den støtten, ville det være vanskelig å gjennomføre showet, sier Sander.

Kiosksalg i hallen gir litt inntekter. Samtidig trenger danserne mat i pausene. Regnestykket for arrangementet pleier derfor totalt sett å gå i null.

INNE I GYMSALEN på Langenes skole gjør et nytt danseparti seg klart. Pulserende rytmer dundrer ut fra høytalerne. Etter en rask oppvarmingsrunde, stiller danserne seg i rekker og begynner å bevege seg til musikken.

To av dem som øver til juleshowet er 11-åringene Karoline Andreassen og Minda Søberg.

Minda og Karoline danser hiphop
Minda og Karoline danser hiphop

– Det er så gøy å danse her. Alle danser sammen, og vi lærer nye danser hele tiden. Men det er spesielt hiphop som er vår greie, sier Karoline.

– Vi er også veldig sosiale. Vi har leker som oppvarming. Etterpå danser vi og forbereder oss til show, legger Minda til.

SØGNE DANSEKLUBB har rundt 240 aktive medlemmer i alderen 6 til 18 år. En rekke dansestiler praktiseres – fra Street styles til jazz og commercial.

– Klubben er veldig aktiv med treninger mandag til torsdag. Noen trener én gang i uken, mens andre danser fire til fem ganger i uken, forteller Sander.

Klubben har også et konkurranselag som deltar internasjonalt. 15 dansere drar snart til VM i Polen, der de skal konkurrere i Street styles. I sommer representerte samme lag Norge i EM i Nord-Makedonia.

– Det er veldig kult at vi har så gode dansere i klubben vår. De trener mye og gir skikkelig på, sier Sander.

Danseinstruktør Christian Smith viser jentene ulike "moves".
Danseinstruktør Christian Smith viser jentene ulike «moves».

SOM ET LEDD i markeringen av sitt 10-årsjubileum, satte danseklubben i sommer opp Løvenes Konge på Agder Teater. Det ble en kjempesuksess.

– Det var plass til 400 i salen. Vi kjørte tre forestillinger, og det var smekkfullt på alle, forteller Sander stolt.

Også til denne oppsetningen mottok danseklubben penger fra Søgne og Greipstad Sparebank.

– Vi har alltid fått støtte fra Søgne og Greipstad Sparebank når vi har søkt om det. Det er fantastisk med en lokal bank som stiller opp og alltid er behjelpelig, poengterer Sander.

Her danses det etter fengende rytmer.
Her danses det etter fengende rytmer.

Gi oss tilbakemelding