Gå til sideinnhold
Hjem / Nyheter / Derfor er våre barnekunder noen ordentlige heldiggriser
Bilde 1 Susanne og Heldiggris

Derfor er våre barnekunder noen ordentlige heldiggriser

– Som kunde hos oss får barnet ditt eget bankkort, Vipps-tilgang og bankens beste innskuddsrente gjennom Boligspar – i tillegg til et ganske så lukrativt vennskap med Heldiggris, sier kundebehandler Susanne Digervold

Søgne og Greipstad Sparebanks kjære maskot elsker barn – spesielt de som sparer. Derfor vanker det 300 kroner i startkapital til alle barn som blir kunde i banken, og ytterligere 200 kroner ved opprettelse av en spareavtale.

– Barn som har konto hos blir automatisk med i Sparebankklubben. Der er det en rekke medlemsfordeler, fortelle Susanne.

Heldiggris Tømme sparebøsse

HVER GANG du kommer innom banken og tømmer sparegrisen, mottar du tømmegave og et lodd i trekningen av «Årets Heldiggris». Jo flere ganger du tømmer, jo flere lodd får du. Vinneren trekkes én gang i året, og får da 5000 kroner overført til sin Boligspar-konto.

– Heldiggris inviterer også alle medlemmer av Sparebankklubben til kinoforestillinger, konserter, skumparty og andre morsomme arrangementer, sier Susanne, og klemmer litt på maskoten.

– Er han ikke fin? Når Heldiggris ikke vokter over sparepengene i hvelvet, dukker han gjerne opp på arrangementer for barn som vi i banken arrangerer. Da har han gjerne en skokk med unger etter seg. Kanskje er det fordi han ofte har med seg noe godt i lomma, smiler Susanne.

SELV OM DEN nedre aldersgrensen for BSU er 13 år, trenger ikke barnet ditt å vente så lenge med boligsparingen.

– Med Boligspar får du samme gunstige rente. Du kan starte allerede når barnet er tre måneder gammelt og spare inntil 27.500 kroner i året, sier Susanne.

Både Boligspar og BSU gjelder frem til fylte 33 år, og gir deg bankens beste innskuddsrente. Totalt sparebeløp for hver av de to spareformene er 300.000 kroner. Altså kan du bidra til at barnet ditt får opptil 600.000 kroner i startkapital den dagen det flytter hjemmefra og skal kjøpe egen bolig.

MANGE FORELDRE synes det er praktisk at barna har eget bankkort. For barna er dette en fin måte å lære om ansvarlig og sunn pengebruk på.

– Vi tilbyr gebyrfrie bankkort til barn under 13 år, slik at de selv kan kjøpe småting på butikken og betale for en kinobillett. Men et barnekort kan ikke brukes til å handle på nett, sier Susanne.

Det er beløpsgrense på kortet satt av banken. Men du som forelder kan selv styre hvor mye som er disponibelt på konto til barnet, og dermed velge en lavere grense ved å styre saldo.

Heldiggris som klatrer

FOR AT BARN under 15 år kan få Vipps, må de ha en bankkonto i sitt navn, eget telefonnummer og foreldre som begge har en aktiv Vipps-profil og er identifisert i Vipps med BankID eller BankID på mobil.

– Vipps er jo en veldig grei måte å overføre penger til barna på. Dessuten er det praktisk for barna å vipse til venner når de spleiser på ting. Men Vipps under 15 har noen begrensninger. Blant annet kan barna ikke bruke Vipps når skal betale – enten det er i kiosken på håndballkamp eller hos frisøren, sier Susanne.

Gjennom Frende barneforsikring tilbyr Søgne og Greipstad Sparebank også barneforsikring, som dekker sykdom, ulykke og fremtidig arbeidsuførhet.

Forsikringen gir deg også ubegrenset og gratis adgang til bruk av online legeapp fra EYR for barnet.

Gi oss tilbakemelding