Gå til sideinnhold
Hjem / Nyheter / Byggmester som bygger det meste
Nærbilde Kjetil Frigstad AQ9I6727 (1)

Byggmester som bygger det meste

Han startet egen virksomhet for 12 år siden. Nå har byggmester Kjetil Frigstad ti mann i arbeid og omsetter for over 20 millioner kroner i året.

– Det er gøy å skape noe. Jeg trives veldig godt sammen med de ansatte. Vi har en ung stab og er en vanvittig fin gjeng. Dessuten er jeg heldig som har gode samarbeidspartnere, sier Frigstad.

Greipstadmannen begynte som tømrer som 16-åring. Da han etablerte Byggmester Frigstad AS noen år senere, fikk han god hjelp av Søgne og Greipstad Sparebank.

– LOKALBANKEN har spilt på lag hele veien og skjønner hva vi driver med. Det har vi spesielt sett når vi trenger finansiering til egne utviklingsprosjekter, der vi kjøper tomter og bygger boliger for salg, sier Frigstad, som mener Søgne og Greipstad Sparebank gjør langt mer enn man kan forvente av en bankforbindelse.

– En ting er at vi får hjelp til å vurdere prosjekter og sette opp budsjetter. Men jeg opplever at Søgne og Greipstad Sparebank er genuint opptatt av oss som kunde og det vi driver med. Banken ser verdien i at vi skaper arbeidsplasser og bygger boliger for lokalbefolkningen, sier byggmesteren.

Grunnmuren er på plass, nå gjenstår resten!
Grunnmuren er på plass, nå gjenstår resten!

HAN HAR EN fast rådgiver i banken, som han har mye kontakt med.

– Jeg kan sende e-post, ringe eller rett slett bare stikke innom på kaffe. Beslutningsveien er veldig kort. Hvis jeg spør om noe, får jeg svar med en gang, sier Frigstad.

Byggmester Frigstad AS har ti ansatte, kontor og lager på Mjåvann Industriområde og utfører det meste innen tømrertjenester.

– VI FLYR LITT rundt i hele Kristiansand og i Vennesla – der vi har rammeavtale med kommunen. Vi bygger også hytter på fjellet. Vi har hatt prosjekter både på Hovden og Brokke, sier Frigstad.

De fleste jobbene er likevel i og rundt Søgne og Songdalen. Nylig ferdigstilte Frigstad tre nye eneboliger i Oftenesheia. En ble ført opp for kunde, de to andre bygd for salg.

Her er en av boligene som Byggmester Frigstad har ferdigstilt i Oftenesheia
Her er en av boligene som Byggmester Frigstad har ferdigstilt i Oftenesheia

– Dette er blitt et veldig fint og solrikt felt, og mange av boligene har sjøutsikt, forteller Frigstad.

Men han driver ikke bare med nybygg. I det siste er det blitt langt flere oppussingsprosjekter. – Vi skifter tak og renoverer hus. Men vi utfører også enklere småjobber, sier Frigstad, som ikke legger skjul på at de seneste årene har vært tøffe.

– DET HAR VÆRT nokså heftig. Først kom Covid19, som egentlig slo ut motsatt for byggebransjen enn det de fleste trodde. Så fikk vi materialpriser helt ute av kontroll. Og til slutt mangedobling av strømprisene og rentegalopp, sier Frigstad.

Usikkerheten gjør det mer krevende å drive næringsvirksomhet. – Slik det ser ut nå, er vi nede i en dal. Hvor lenge den varer, er det ikke lett å svare på. I slike perioder er det viktig at vi som firma klarer å omstille oss, slik at vi får flere bein å stå på. Fremover blir det nok flere renoveringsoppdrag. Og vi håper også å få ta del i oppføringen av flere industribygg sammen med våre samarbeidspartnere, sier Frigstad.

Greipstadmannen begynte som tømrer som 16-åring og trives fremdeles i yrket sitt.

Gi oss tilbakemelding