Gå til sideinnhold
Hjem / Nyheter / Bygger boliger med det lille ekstra
Øyvind utenfor nytt hus AQ9I9073

Bygger boliger med det lille ekstra

Når Øyvind Bakkevold bygger hytter og hus, er kundenes budsjett gjerne litt høyere enn normalt. For «tømmermannen» fra Søgne gir det store faglige gleder.

– Når prosjektene krever spesielle tilpasninger i materialvalg og utforming, trives jeg som best. Jeg elsker å få være med å skape, sier 60-åringen og skuer ut over Kjølpevika.

I strandkanten legger to av hans medarbeidere siste hånd på ei hytte som ligger så sjønært at du nesten kan fiske krabber fra stuevinduet.

Det snekres under huset også AQ9I9068

– HER ER DET furukledning i kjerneved, glattskurt betonggulv og mange spesielle detaljer inne og ute. Det er ingen ordinær hytte. Likevel ser den kanskje dyrere ut enn den faktisk er. Flere steder har vi valgt spesielle løsninger som ikke koster altfor mye, sier Bakkevold, og legger til:

– Mye handler om å få uttrykket riktig. Derfor har vi alltid en tett dialog med arkitektene om detaljene. Om vi må sette opp en list, skal det være fordi den er planlagt – ikke for å dekke over feil.

Han føler seg privilegert som ofte får muligheten til å bygge det han selv betegner som boliger og fritidsboliger i «high-end»-segmentet.

Hus på avstand AQ9I9080

– Der vi kan være kreative og detaljorienterte, blir resultatet bedre. I første omgang kan dette koste noe ekstra, men her kan ofte mindre krevende vedlikehold og velvære i godt planlagte rom med hensyn til utforming og materialvalg oppveie kostnaden på lengre sikt, påpeker Bakkevold.

HAN ER UTDANNET byggmester, men omtaler seg gjerne som «tømmermann». Neste år kan han feire 40 år med eget firma.

Oppturer og nedturer i bransjen er han derfor godt kjent med.

– Gjennom forskjellige utfordringer gjennom årene har jeg virkelig fått kjenne på verdien av å ha en bankforbindelse som har vært der for firmaet. Det setter jeg stor pris på. Hvis noe skjer, vet jeg at Søgne og Greipstad Sparebank stiller opp. Det er en veldig trygghet, understreker Bakkevold.

HAN HAR FUNNET sin nisje og en driftsform som passer ham. Med tømrerkolleger som også liker faglige utfordringer.

Nøye arbeid gjøres - AQ9I9050

– Vi er 10-12 stykker som jobber sammen. En fantastisk fin gjeng! I tillegg leier vi inn folk ved behov, forteller Bakkevold, som ikke legger skjul på at bygging av spesialboliger krever mye tid og ressurser.

– Jeg blir nok til tider gående og tenke på ulike løsninger hele døgnet. Hvordan skal vi best utføre den og den detaljen. Men jeg liker det. Å bygge boliger på spekulasjon for å selge dem videre, er ikke nok noe for meg, sier han.

– Drømmer du aldri om å bygge et A4-bygg?

– Det er rart at du skulle spørre. Akkurat nå holder vi faktisk på med å sette opp en helt standard låvebygning. Og jeg skal være ærlig si at det faktisk er ganske deilig.

Øyvind i hus med utsikt over havet AQ9I9032

Gi oss tilbakemelding