Gå til sideinnhold
Hjem / Nyheter / Arrangement: Ut på tur, aldri sur!
Innlegg Trollkunst på vei til Svarthei

Arrangement: Ut på tur, aldri sur!

Oppdatering: Arrangementet går som planlagt. Husk stein til maling. I samarbeid med Repstad Eiendom inviterer vi til familiearrangement på Svarteheia i Søgne den 26. September klokken 13.00 – NB!! Værforbehold

Både Repstad Eiendom og Søgne og Greipstad Sparebank er opptatt av å bidra til at Søgne og Songdalen skal være et godt sted å leve og bo. Fysisk aktivitet er viktig for en god folkehelse! Vi ønsker derfor å invitere dere på tur til Svarteheia. I fellesskap har vi en gladsak vi ønsker å dele med dere.

Det blir servering av pølser og saft (så langt beholdning rekker), og det vil bli aktiviteter for de små. En av aktivitetene er maling av stein. Vil dine barn være med på dette så ta med steiner til å male på, steinene bør være mellom 7 og 15cm (Ikke ta på barnet det fineste de har, det kan bli litt malingssøl).

Det er ikke så langt å gå til Svarteheia (ca. 900 meter – 20 minutter), men for å komme dit må du gjennom Trollskogen, og der er det så mye gøy å se på.

Mange små figurer/små troll på fjellknatter, i trær og ned i bekker, kjempegøy! Det kan derfor være lurt å beregne litt ekstra tid.

Hvordan kommer jeg ditt?

  • Parkeringsplass v/Kjellandsheia:
    • Ta av til Lunde på E39.  Sving til høyre inn på Leireveien, kjør 2 km. Sving til høyre inn på Kjellandsheia, etter ca. 500 meter er parkeringsplassen på høyre side.
  • Svarteheia:
    • Fra parkeringsplassen går du inn nordover på en markert gruslagt vei mot skogen. Gå til enden av en granskog, noen hundre meter. Ta til venstre opp til Uffortjønna. Du har allerede passert mange små figurer/små troll på fjellknatter, i trær og nede i bekker. I sørøstre enden av Uffortjønna tar du til høyre og følger skiltet «Svarteheia». Stien går langs tjønna på nylagt plankesti. Det er bygd to trapper, stolper og tau (lett å komme opp, selv for barn).
  • QR kode:  På grunn av smittesporing ønsker vi at dere registrerer ett familiemedlem som deltaker. Vi har hengt opp plakater med QR kode i turløypa.
Kart til Svartehei

NB! HUSK at arrangementet blir avlyst om det blir regn, se nettsiden vår 24 september for oppdatering.

Gi oss tilbakemelding