Gå til sideinnhold
Hjem / Ambassadør / Har alltid «banken» i lomma

Har alltid «banken» i lomma

Med Vipps-appen på mobilen og visakortet i dekselet, får Lilly Heimdal Knudsen (14) dekket sine behov som bankkunde.

– Det blir av og til litt fast food sammen med venner. Da spør jeg gjerne mamma eller pappa om å vippse over penger, slik at jeg kan betale med kortet, sier Lilly.

Hun var ikke mange ukene gammel, da foreldrene opprettet en sparekonto i Søgne og Greipstad Sparebank i hennes navn. Som 10-åring hun sitt første bankkort. Så ble det Vipps to år senere.

– Alt funker veldig greit. Jeg har jo mobilen med meg hele tiden, forteller Lilly.

9. KLASSINGEN fra Tangvall skole satt i Ungdommens bystyre forrige skoleår. Det ga noen kroner inn på kontoen. Hun hadde også utsikter til sommerjobb, men den forsvant med koronapandemien.

Dermed er Lilly stort sett avhengig av regelmessige bidrag fra foreldrene.

– Vi har pratet om å gi henne fast ukelønn, men har kommet til at den beste løsningen er å overføre penger når Lilly trenger det. Hun er ikke så dyr i drift, så ordningen fungerer veldig bra, sier mamma Bente Heimdal.

– HVIS JEG SER på Vipps-historikken min, sier pappa Alf Knudsen, og blar seg nedover på mobilskjermen.

– Så er det ikke Lilly som har vippset meg, for å si det sånn, ler Alf, og legger til:

– Det fungerer helt strålende. Det er vel kun én gang jeg har avvist en forespørsel fra Lilly om penger, sier Alf.

Lilly Heimdal Knudsen sammen med faren Alf..

BEGGE FORELDRENE til Lilly er kunder i Søgne og Greipstad Sparebank – og har vært det lenge. De trekker frem trygghet og nærhet som de to store fordelene med lokalbanken.

– Banken kjenner oss, og vi har en tett og god dialog med kundekontakten vår, forteller Bente.

Både Lilly og hennes to år eldre søster, Siri, sparer i Boligspar.

Boligspar er et produkt som gir like gode rentebetingelser som BSU, men det har ikke noe skatteelement. Du kan spare inntil 25.000 kroner i året. Når du kommer i skatteposisjon, kan du enten velge å overføre til BSU-kontoen eller du kan faktisk ha begge sparealternativene.

– Siden de er skoleelever og dermed ikke tjener så mye, er Boligspar et glimrende alternativ. Pengene de sparer må gå til bolig og de får samme høye innskuddsrente som på ordinær BSU, sier Alf.

Som bankkunde har mye forandret seg siden han og Bente var på Lillys alder.

– Ikke hadde vi mobil og ikke hadde vi bankkort – i alle fall ikke før vi ble litt eldre. Jeg husker at jeg dro rundt på et sjekkhefte, og at jeg stadig måtte inn i banken for å høre hvor mye jeg hadde på kontoen. Heldigvis kom kontofonen etter hvert, sier Bente.

– DET HØRES veldig stress ut, repliserer Lilly, og smiler.

Hun setter imidlertid også pris på at banken er fysisk tilgjengelig på Tangvall.

– Jeg har vært innom banken et par ganger og satt inn kontanter på kontoen. Da har jeg også snakket med de som jobber der. De virker veldig hyggelige. Og det er greit å vite hvem de er, sier Lilly.

Hun forteller at de fleste av vennene hennes også er kunder i Søgne og Greipstad Sparebank.

– Jeg opplever at det viktigste for oss i min aldersgruppe er at alt fungerer raskt og at tjenestene er enkle å bruke. Det synes jeg at Vipps er. Jeg kan sjekke saldoen der og hvis vi er vennegjeng som spleiser på en pizza, kan vi enkelt overføre penger til hverandre, sier Lilly.

– Hva med sparing?

– Jeg er ikke så glad i å bruke penger, så sparingen går ganske bra – men jeg sparer ikke til noe spesielt, svarer Lilly.

KONTANTER HAR hun nokså begrenset befatning med.

– Jeg går ikke rundt og sparer på kontanter. Nesten alt går via kortet. De gangene jeg har betalt med sedler, føles det nesten som om det man kjøper er gratis, ler Lilly, som etter ungdomsskolen har planer om å ta studiespesialisering på KKG i Kristiansand.

– Jeg har lyst til å bli entreprenør. Det virker veldig gøy å utvikle nye ting og se at ideene du har blir til noe, sier Lilly entusiastisk.

Gi oss tilbakemelding