Gå til sideinnhold
Hjem / Ambassadør / Derfor valgte hun lokal megler og bank

Derfor valgte hun lokal megler og bank

Ann Kristin Hellum (29) fulgte rådet fra sin lokale sparebank og lot Exbo selge leiligheten. Det angrer hun ikke et sekund på.

– Megleren kontaktet meg og ga meg et utrolig godt tilbud. Han var lett å samarbeide med, satte seg grundig inn i salgsobjektet og var dyktig til å gjennomføre visninger og budrunde, sier Hellum.

Viktigst av alt: Leiligheten i Vedderheia i Søgne ble solgt få dager etter siste visning. Og det til en pris som selgeren var godt fornøyd med.

– Hører sammen

Med slagordet «Vi kan Sørlandet», har Exbo vokst til å bli landsdelens fjerde største eiendomsformidler. Meglerfirmaet har kontorer fra Arendal i øst til Lyngdal vest – og er markedsleder i Mandal, Lillesand og på Hovden.

For drøye to år siden kom Søgne og Greipstad Sparebank og Lillesand Sparebank inn på eiersiden i Exbo Holding AS med en andel på 30 prosent hver. Da falt nye brikker på plass.

– Bank og eiendomsmegling hører sammen. De fleste som kjøper bolig, trenger finansiering. Sammen gir vi kundene et totaltilbud som er svært verdifullt, sier Heidi Gabrielsen, som er daglig leder og en av tre gründere i Exbo.

– Hos Søgne og Greipstad Sparebank er det er alltid god hjelp å få. De ansatte har alltid et smil om munnen, de er på tilbudssiden og har en ja-mentalitet. Jeg føler meg sett og hørt og hjulpet på en måte som gjør at jeg aldri vil velge en annen bank

Ann Kristin Hellum, privatkunde

Exbo-kontor i banken

For Søgne og Greipstad Sparebank var det befriende endelig å få en partner på eiendomsmegling.

– Vi kunne ikke fortsette som før. Hver gang kundene ba oss om å anbefale en megler, sendte vi dem i praksis rett i fanget til en konkurrerende bank. For det er jo slik at bak de fleste meglerfirmaene står det en bank, sier banksjef Vidar Skaaland.

Nå blir bankkundene i stedet henvist til direkte Exbo når de skal selge bolig. Og de trenger ikke en gang å forlate banklokalene for å treffe med megleren. Exbo-kontoret på Tangvall er nemlig lokalisert inne i banken.

– Vi ser at samarbeidet virker. Våre kunder bruker Exbo i større grad enn andre eiendomsmeglere, og vice versa, sier Skaaland.

Ann Kristin foran huset sitt.

Lokalt fokus

Søgne og Greipstad Sparebank er i hovedsak en lokalbank for alle med tilknytning til Søgne og Songdalen. Samtidig legger ikke Skaaland skjul på at bankmarkedet er i endring.

– Vi ser at vi kan dra nytte av Exbos gode posisjon både i Kristiansand og på Hovden, sier han.

Exbo og de to samarbeidsbankene har mye til felles. Ikke minst deler de det lokale fokuset.

– Vi har nokså lik kultur og passer godt sammen. Exbo er et lokalt firma som har små kontorer der folk bor. Vi kjenner derfor Sørlandet veldig godt. I tillegg er vi gode på digital markedsføring, og sørger for at de som selger får eksponert boligen sin på best mulig måte, sier Exbo-sjef Heidi Gabrielsen.

Vil aldri bytte bank

For Ann Kristin Hellum og samboeren er tankene nå på neste prosjekt.

– Vi har kjøpt tomt i Oftenesheia. Nå skal vi snart bygge hus, sier Ann Kristin entusiastisk.

Finansiering fikk hun i Søgne og Greipstad Sparebank.

– Kunderådgiveren i banken tilbød meg boliglån før jeg ba om det selv, smiler 29-åringen, som er utdannet lærer og jobber som miljøterapeut på Nygård skole.

Ann Kristin Hellum har vært kunde i Søgne og Greipstad Sparebank så lenge hun kan huske, og bruker bankens tjenester ganske flittig.

– Jeg er inne på nettbanken nesten daglig, og har tett dialog med min kunderådgiver på e-post og telefon. Kunderådgiveren kaller også inn til møter når det er nødvendig, sier Hellum.

Hun har vært innom andre banker, men føler seg ikke på langt nær så godt mottatt der som i sin lokale bank.

– Hos Søgne og Greipstad Sparebank er det er alltid god hjelp å få. De ansatte har alltid et smil om munnen, de er på tilbudssiden og har en ja-mentalitet. Jeg føler meg sett og hørt og hjulpet på en måte som gjør at jeg aldri vil velge en annen bank, sier Hellum.

Gi oss tilbakemelding