Gå til sideinnhold
Hjem / Ambassadør / Byttet bank før boligkjøpet

Byttet bank før boligkjøpet

Med fast jobb i boks, startet Mats Eriksen (22) jakten på egen bolig. Først da han skiftet bank, ble husdrømmen realisert.

– Jeg oppfattet min daværende bank som litt vanskelig. Bestefar anbefalte meg å prøve Søgne og Greipstad Sparebank. Der fikk jeg et helt annet inntrykk, sier Mats, og sjekker at kjøkkeninnredningen er i vater.

Siden mars har han jobbet sent og tidlig med få ferdig sitt nye krypinn – en enebolig i rekke i Bårågerveien i Ausviga.

Bilde av Mats Eriksen på verandaen sin.

– ALT DET UTVENDIGE står entreprenøren for. Men inne gjør vi det meste selv. Akkurat nå er det kjøkkenet som skal monteres. Etterpå skal gulvet legges. Heldigvis har jeg med meg bestefar. Han kan det meste, smiler Mats, som etter at lærlingtiden i Bravida var over fikk fast jobb som elektriker samme sted.

Bestefar Lars Gisle Andersen (69) var også en viktig støttespiller da finansieringen skulle på plass. Som mangeårig kunde i Søgne og Greipstad Sparebank satte han barnebarnet i kontakt med sin rådgiver i banken, Mia Berge.

SNART VAR boliglånet innvilget. Mats flyttet også lønns- og sparekonto til Søgne og Greipstad Sparebank.

– I likhet med andre på min alder, bruker jeg banken mye digitalt. Samtidig setter jeg veldig pris på å kunne gå fysisk inn i banken når jeg lurer du på noe. Ikke minst er det fint å ha en fast rådgiver å forholde seg til, sier Mats.

Han har allerede rukket å legge bak seg kundeforhold i to andre banker.

Mats Eriksen og bestefar bygger kjøkken.

– Frende har jo kontor inne i banken, så jeg forsikret både huset og den nye bilen min der.

Mats Eriksen

– JEG VAR LEI av å sitte i telefonkø og å måtte forholde meg til nye ansatte i banken hele tiden, sier Mats.

Egen bolig har lenge vært et mål. Som 17-åring begynte han å spare i BSU. 25.000 kroner er satt av på konto hvert år. Men fordi han fortsatt ikke har nådd den maksimale sparegrensen på 300.000 kroner, rørte han ikke BSU-kontoen da huset i Bårågerveien skulle betales.

– Bruker du BSU-pengene, kan du aldri spare i BSU igjen. Derfor rådet banken meg til å la dem stå, slik at jeg kunne fortsette å spare. BSU-midlene ble likevel inkludert når egenkapitalen skulle beregnes. Sånn sett kom de godt med likevel, forteller Mats, som også fikk hjelp til forsikring i Søgne og Greipstad Sparebank.

– Frende har jo kontor inne i banken, så jeg forsikret både huset og den nye bilen min der, sier Mats.

HAN ER OPPVOKST i Vennesla, men ønsket å bo nærmere sjøen. Da moren flyttet tilbake til Søgne, kom Mats etter. At besteforeldrene også bor i nærheten, gjorde valget enda enklere.

Snart kan 22-åringen nyte tilværelsen i selveid bolig med fjordgløtt.

– Jeg håper å kunne flytte inn om ikke altfor lenge. Det blir greit å kunne bestemme alt selv, sier Mats.

Gi oss tilbakemelding