Gå til sideinnhold
Hjem / Nyheter / 3 Økonomi- og forsikringstips til studenter

3 Økonomi- og forsikringstips til studenter

3 tips til en god studentøkonomi

Mange studenter opplever at de har en stram økonomi. Her er våre tre tips til deg som er student.

1. Sett opp månedsbudsjett

Månedlig abonnementsbetaling er vanlig og det er fort gjort å miste kontrollen over hvor mye man faktisk bruker i måneden. Derfor er det viktig å skaffe seg en oversikt over faste utgifter.

Gå gjennom forrige måneds transaksjonshistorikk og finn dine faste trekk.

Kanskje du finner abonnementer du egentlig ikke trenger lenger?

Noen strømmetjenester har familiepakker som gjør det mulig å strømme på flere enheter samtidig. Kanskje du kan spleise med resten i kollektivet?

2. Sparing

Sparing er alltid smart. Opprett en sparekonto med fast spareavtale i nett- eller mobilbanken din.

Har du jobb ved siden av studiene anbefaler vi deg å spare i BSU. Med BSU kan du spare 27.500,- i året og få 5.500,- i skattefradrag (20 % av oppstarte midler).

Nå som du har kontroll på månedlige faste utgifter kan du opprette egen konto for faste betalinger. Sett opp et automatisk trekk fra brukskonto over til kontoen for faste betalinger.

På denne måten unngår du å bruke opp pengene på andre ting.

Andre kontoer som kan hjelpe deg med å ha en god økonomi er en matkonto. Bestem deg for hvor mye du ønsker og bruke på mat i måneden og sett et automatisk trekk fra brukskonto til matkonto.

En buffer-/reservekonto er også greit å ha. Det er alltid fint å ha noen ekstra oppstarte midler når du får en uforutsett kostnad.

3. Matinnkjøp

Mye av budsjettet vårt går til mat. Derfor er det også mye å spare på å ha gode mathandelsvaner. Finn deg en lavpris butikk i ditt nærområdet og vær nøye på hvilke produkter du velger.

Prøv å planlegg ukens middager og ta én storhandel i uka.

3 viktige forsikringer for deg som er student

Vi har tre forsikringer vi anbefaler alle studenter; reise-, innbo- og uføreforsikring.

1. Innboforsikring

Har du flyttet i hybel eller kollektiv og meldt flytting ditt må du ha en egen innboforsikring.

Har du fortsatt folkeregistrert adresse hos foreldrene dine kan du være dekket av deres innboforsikring. Be foreldrene dine undersøke om dette stemmer for deg.

Du kan også inkludere en dekning uhell. Med uhellsdekningen vår kan du sikre deg ved skikkelig uflaks. Dekker uhell som skjer med tingene dine, hvor som helst i verden. Inntil kr 30.000,-.

Du kan bli holdt økonomisk ansvarlig for å dekke skader du har skyld i. En glemt pizza i ovnen kan føre til brannskader for flere millioner kroner og du blir holdt økonomisk ansvarlig.

2. Reiseforsikring

Reiseforsikringen er god å ha når ferien ikke blir akkurat som du hadde sett for deg.

Er du uheldig og må få sykehusbehandling i utlandet kan ferien bli flere hundretusen kroner dyrere enn du hadde regnet med.

Har du fortsatt folkeregistrert adresse hos dine foreldre kan du være dekket av deres reiseforsikring. Be foreldrene dine sjekke sin reiseforsikring så du er helt sikker på at dette stemmer.

3. Uføreforsikring

Unge mennesker rister gjerne på hodet når de hører snakk om uføreforsikring. Men visste du at unge og studenter faktisk har et spesielt behov for å sikre seg?

Er du i denne gruppen er du kanskje ikke etablert økonomisk, eller har forholdsvis lav inntekt. I tillegg er det få som har gode forsikringer gjennom arbeidsgiver enda. Da er du også blant dem som blir hardt rammet om du blir utsatt for en ulykke eller sykdom som gjør at du ikke kan jobbe fullt, eller bli ufør.

Gi oss tilbakemelding